Instalacijski sklopnici

Vrijeme čitanja: 1 min

Općenito

Instalacijski sklopnici nalaze primjenu kod uklapanja i isklapanja trajno spojenih trošila relativno velike snage koje treba daljinski upravljati. Često se ugrađuju u strujnim krugovima stubišne rasvjete u slučajevima kada ukupna snaga priključenih svjetiljki premašuje snagu kontakata stubišnog automata. Modularna izvedba za ugradnju na DIN nosač i različite izvedbe kontakata kao i napona upravljanja čine ovaj uređaj poželjnim u raznim situacijama.
Razvoj novih tehnologija umnogome je ubrzan uvođenjem automatiziranih procesa. Kako su zahtjevi sve kompleksniji, visoka kvaliteta komponenti je imperativ za kvalitetan proces automatizacije. Ovo se također odnosi i na i domove gdje se sve više procesa odvija automatski. To predstavlja novo polje za primjenu instalacijskih sklopnika.

Instalacijski sklopnici se mogu primijeniti u automatskim procesima u zgradama i stambenim objektima (korištenjem raznih parametara koji ih karakteriziraju).

Najčešći primjer ugradnje instalacijskih sklopnika je kod instalacije u objektima, za regulaciju uključenja i kontrole rasvjete, grijanja, ventilacije, kontrole i regulacije pumpi, grijaćih tijela, klima uređaja i ostalih uređaja koji zahtijevaju automatizirani rad.

Kako bi napravili adekvatan odabir instalacijskog sklopnika, potrebno je znati parametre radnog opterećenja i struje. Važno je napomenuti da li je u pitanju rad u istosmjernim ili izmjeničnom strujnom krugu.

Schrack Technik u svojoj ponudi ima instalacijske sklopnike s upravljačkim naponom od 24V do 230V AC.
Sklopnici sa AC/DC svitkom (hum-free) su dostupni na zahtjev.

Primjena:

  • Rasvjeta
  • Omska opterećenja
  • Mali trofazni pogoni izmjenične struje

Pomoćni sklopnici

Pomoćni sklopnici Schrack Technik predstavljaju idealnu dopunu glavnim sklopnicima.

Vakuumski sklopnici

Poseban dizajn vakuumskih sklopnika sprečava pojavu bilo kakve iskre te je nemoguće da dođe do nastanka iskre.

Je li vam ovaj tekst pomogao?
Dislike 0
Pogleda: 61