LED prespojni kabeli

Vrijeme čitanja: 1 min

LED prespojni kabeli i „patchfinder“ donose svjetlo u komunikacijski ormar

Pri projektiranju i prvoj instalaciji strukturnog kabliranja nekog objekta ulaže se puno vremena u logičko izvođenje takve strukturne mreže. Pri preuzimanju gotove mreže od strane investitora svi su linkovi i prespojni kabeli uredno izvedeni i detaljno dokumentirani.

Tijekom vremena zahtjevi za nove priključke, ali i premještanja korisnika su sve veći i pri tome se izvode prespajanja u komunikacijskom ormaru. Dokumentacija se najčešće ne mijenja i dolazi do određenog „kaosa“ kod prespojnih kabela u ormaru. U komunikacijskim ormarima, posebno u računskim centrima gdje je priključena velika količina prespojnih kabela, teško je pronaći drugi kraj istog prespojnog kabela.

Posljedice: gubitak vremena i najčešće gubici podataka zbog krivo odspojenog prespojnog kabela.

Rješenje: SCHRACK LED prespojni kabeli u kombinaciji s tzv. patchfinder-om. Krivo odspajanje prespojnog kabela ovim rješenjem pripada prošlosti. I nakon temeljitih promjena u komunikacijskom ormaru moguća su sigurna pronalaženja drugog kraja prespojnog kabela.

 

Prespajajte kao profesionalac

SCHRACK LED prespojni kabeli su namijenjeni za 10-gigabitni prijenos podataka i 500 MHz pojasne širine.

SCHRACK LED prespojni kabeli i „patchfinder“ (kat. br. HLEDTOOL) donose svjetlo u komunikacijski ormar, u pravom smislu riječi.

Na zadnjoj strani konektora prespojnog kabela nalaze se kontakti za priključivanje „patchfinder-a“.

Priključivanje „patchfinder-a“ na kontaktne otvore aktivira ugrađene crvene LED na oba konektora prespojnog kabela. Prijenos podataka za to vrijeme je neometan. Za optimalnu identifikaciju na raspolaganju su tri svjetlosna moda: stalno svjetlo, sporo i brzo treptanje. Time je osigurano dobro raspoznavanje prespojnih kabela i kod složenih treptanja portova na prekopniku.

Dodatnu pomoć pri identifikaciji prespojnih kabela nude i kopče u različitim bojama (kat. br: HLEDCLIPx). Time se jednostavno mogu označiti i različite usluge u crvenoj, plavoj, žutoj i zelenoj boji.

 

Patchfinder

  • Načini rada svjetla: konstantno svjetlo, brzo treptanje, sporo treptanje, bez svjetla
  • Izvor napajanja za LED prespojne kabele je kvalitetnom metalnom kućištu
  • Kontakti izvora napajanja su tako oblikovani da nije moguće ih zamijeniti
  • Baterije sadržane u isporuci (4 x LR41)
Je li vam ovaj tekst pomogao?
Dislike 0
Pogleda: 26