TOOLLESS LINE

Vrijeme čitanja: 2 min

SCHRACK TOOLLESS LINE iskazuje se lakoćom instalacije. Moduli se priključuju vrlo jednostavno bez uporabe specijalnog alata. Zahvaljujući tome postiže se kratko vrijeme instalacije. Utični moduli su dostupni u oklopljenoj verziji cat.6A, cat.6, cat.5e i u neoklopljenoj verziji cat.6 i cat.5e. Postoji izbor dodatnog pribora. Moguće su sve kombinacije pri ugradnji i instalaciji ovih utičnih modula.

  • Brza i jednostavna instalacija (bez posebnih alata)
  • 4PPoE (100 W), pozlaćeni kontakti
  • GHMT certificikat (neovisni institut za ispitivanje)

VIDEO

U ovom video zapisu možete vidjeti lakoću i jednostavnost instalacije modula.

Razlika se krije u detaljima

Bitne norme za 10 gigabitni sustav kabliranja imaju različite granične vrijednost u Europi i SAD-u.

U prošlosti su granične vrijednosti za generičko strukturno kabliranje za klase i kategorije svugdje u svijetu bile vrlo slične.

Razvojem komponenata za link kategorije 6A ili kanal klase EA propusnosti do 500 MHz, došlo je do značajnih razlika u graničnim vrijednostima.

Europska norma EN 50173 je vrlo slična međunarodnoj ISO/IEC 11801, a ima mnogo strože granične vrijednosti nego TIA/EIA norma, koja je na snazi u SAD.

ISO/IEC 11801 norma zahtijeva mnogo strože granične vrijednosti, koja pojedina komponenta sustava mora zadovoljiti. Te veće vrijednosti daju sigurnost i veću marginu (rezerve) u kvaliteti prijenosa, lakoću pri instalaciji komponenata, kao i  krajnjem korisniku pri korištenju takvog kabelskog sustava.

Takvi proizvodi, koji su certificirani prema testu za komponentu cat.6A ISO/IEC normi, ne mogu se uspoređivati s proizvodima koji ispunjavaju zahtjeve prema normi za kanal klase EA ISO/IEC, a pogotovo prema cat.6A TIA/EIA.

 

TOOLLESS LINE CAT6A 10 GB/s 500MHz ISO/IEC 11801 RE-EMBEDDED

Sada već dokazana modularna linija proizvoda „TOOLLESS LINE“ je proširena još jednim modulom izvanrednih tehničkih karakteristika.

Ova modularna linija proizvoda je poznata po svom “TAKO LAKO, TAKO BRZO, TAKO SCHRACK” načinu instalacije. Ovaj novi modul je poboljšan tako da je izvedena kompenzacija njegove tiskane pločice i bolje vođenje pozlaćenih kontakata (pinova), a sve prema strogom standardu cat.6A 10GB/s 500 MHz ISO/IEC 11801 AMD 2 (2010-04).

Da bi se udovoljilo zahtjevima za CAT.6A 10 GB/s 500 MHz ISO/IEC 110801 AMD 2 (2010-04), preko cijelog frekvencijskog opsega do 500 MHz, za test komponente je bilo potrebno izvesti kompletan novi dizajn dijelova koji su važni za prijenos visokih frekvencija. To je rezultiralo modulom visokih performansi, koje su potvrđene i u nezavisnom VF laboratoriju GHMT u Njemačkoj. Isto tako možemo i potvrditi certifikat 90-metarskog permanentnog 2-konektorskog linka klase EA, kao i kratkog linka od 10m našim instalacijskim kabelom cat.7 1000 MHz (HSEKP423HB). Sada su dostupni i certifikati za 4-konektorski kanal klase EA, s kabelom cat.7 1000 MHz (HSEKP423HB) i kabelom cat.6A 10GB/s 500 MHz (HSEKP423HA).

Pored ovih poboljšanja za prijenos visokih frekvencija, poboljšano je i 360° kontakt s oklopom. TOOLLESS LINE MODUL CAT.6A 10 GB/s 500 MHz ISO/IEC 11801 RE-EMBEDDED sada ostvaruje kontakt s oklopom kabela preko opruge na kućištu modula. Ta opruga je potpuno integrirana u kućište modula. Kabel je tako automatski dovoljno učvršćen, a oklop kabela u punom kontaktu s metalnim kućištem modula. To je najjednostavniji, najbrži i najsigurniji mogući kontakt s oklopom. Ponovno otvaranje modula, koje je ponekad potrebno tijekom instalacije, je sada lakše nego ikad prije. Također je moguće i spajanje na uzemljenje tzv. fast-on konektorom.

U pakiranju TOOLLESS LINE modula cat.6A 10 GB/s 500 MHz ISO/IEC 11801 RE-EMBEDDED se nalazi i poklopac za zaštitu od prašine koji se, prema potrebi može pričvrstiti. Taj poklopac štiti pinove modula od prašine i prljavštine. Pripazite na to da se naše TOOLLESS LINE priključnice već isporučuju s protuprašnih poklopcima. Zato preporučujemo uporabu tih poklopaca za zaštitu od prašine samo pri instalaciji modula u TOOLLESS LINE prespojnim panelima.

Toolless Line u Internet trgovini

Je li vam ovaj tekst pomogao?
Dislike 0
Pogleda: 26