Digitalni alati

SCHRACK DESIGN 5.1

Video zapis s novostima u programu SCHRACK DESIGN verzija 5.1

SCHRACK DESIGN je program za projektiranje razdjelnika po HRN EN 61439 povezan sa Schrack bazom podataka i Schrack Web trgovinom.

Novosti u inačici SCHRACK DESIGN 5.1 su:

  • crtež razdjelnika  moguć s vratima i bez vrata, u tijeku je dorada svih crteža
  • prebacivanje komponenata među razdjelnicima, tj popisima dijelova (copy paste)
  • osuvremenjena je pretraga predložaka brzim pregledom montaćnog nacrta i tražilicom  predložaka
  • unos napomena uz strujne krugove je na jednom mjestu, nije više potrebno otvarati komponentu uz koju ide napomena
  • organizacija makroskupina u logične grupe koje vama nešto znače (primejrice tipičan katni razdjelnik, hotelska soba,, garaža…)
  • preimenovanje, izvoz i uvoz makroskupina omogućava razmjenu makroskupina među suradnicima u radnom timu.

Podjsetimo da je u inačici 5.0 izmijenjena  tražilica artikala u smjeru tražilice u webshopu, omogućeno je stvaranje makroskupina komponenata (macroblok), uvedeni su predlošci projekata za olakšani start projekta.  Podsjetimo da su u inačici 4.2 dodani novi simboli, omogućeno jednostavno kotiranje crteža i rad s dva prozora na istom zaslonu. U toj inačici je dorađeno i automatsko crtanje shema. U inačici 4.1 omogućeno je otvaranje i crtanje crteža u posebnom prozoru na drugom zaslonu. U inačici 4.0 pokazano je prvo rješenje automatiziranog crtanja višepolnih shema te je proširena veličina crteža uvođenjem A3 formata. U inačici 3.0 ubačen je proračun zagrijavanja razdjelnika za struje do 1600 A, itd…

Nova verzija 5.1 automatski se ažurira onima koji već imaju program instaliran, a oni koji ga još nemaju mogu ga besplatno preuzeti na poveznici: Schrack Technik.

 

Vezane objave