Digitalni alati
0

SCHRACK DESIGN 3.0

Video zapis s novostima u programu SCHRACK DESIGN verzija 3.0.

Schrack Design je program za projektiranje razdjelnika po EN 61439 povezan sa Schrack bazom podataka i Schrack Web trgovinom.

U verziji Schrack Design 3.0 dodali smo:

  • proračun zagrijavanja razdjelnika za struje do 1600 A
  • uzimanje u obzir zagrijavanja razdjelnika uslijed ožičenja u razdjelniku
  • novi upravljački element za crtanje shema.

Proračun zagrijavanja razdjelnika za struje od 630 A do 1600 A razlikuje se od proračuna zagrijavanja za struje do 630 A. Za struje do 1600 A proračun se radi u 3 točke po visini razdjelnika kako bi se dobila što vjernija raspodjela temperature u razdjelniku. Za struje do 1600 A uveden je grafički prikaz komponenata bojom kako bi se uočila komponenta kojoj je raspodjela temperature u razdjelniku iznad njezinog radnog područja temperatura. Grafičkim prikazom uočenu komponentu je moguće pokušati izmjestiti na hladnije mjesto u razdjelniku i tako možda izbjeći upotrebu prisilne ventilacije razdjelnika u nekom konkretnom slučaju.

Do sada se u proračunu zagrijavanja razdjelnika vodilo računa samo o općim parametrima razdjelnika, parametrima ugrađenih elemenata, sabirnica i prisilne ventilacije. Od sada proračun uzima u obzir i zagrijavanje razdjelnika uslijed ožičenja vodičima unutar razdjelnika.

Dodan je i novi element za crtanje linija. U alatnoj traci prikazan je s malim crvenim kutom. Izborom tog elementa uz pritisak na  tipku TAB možemo ga okretati u crtežu i prilagoditi mjestu povezivanja. Primijetite da se pri povezivanju automatski ostavljaju spojne točke.

Nova verzija 3.0 se automatski ažurira onima koji već imaju program instaliran, a za one koji ga još nemaju mogu ga besplatno skinuti na poveznici Schrack Technik.

Pogledajte i isprobajte novosti u Schrack Design 3.0.

 

 

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.
Vezane objave